FAQ
veelgestelde vragen

Hoe lang gaat glas voor het glasfilter mee?

Gemiddeld 10 jaar, daarna is het verstandig om dit vervangen.

Hoe lang gaat een patroonfilter mee ?

Gemiddeld 3 maanden. Dit komt door de hogere temperaturen van het zwembadwater waar de pomp mee te maken krijgt.

Kan ik zwemmen zonder chloor in het zwembadwater?
Nee, absoluut niet! Het zwembadwater dient altijd goed gedesinfecteerd te zijn.
Kan ik zwemmen direct na het toevoegen van het chloor?
Nee, wij raden dit af en raden aan om het chloor in de avond na het baden toe te voegen.
Na onweer is het zwembadwater groen, hoe kan dit?
Na elke onweersbui moet u de waardes van uw zwembadwater controleren. Onweer zorgt namelijk voor een chemische reactie en vaak verdwijnt het chloor volledig.
Is de pH waarde belangrijk?

Jazeker. De aanbevolen pH waarde moet tussen de 7,2 en 7,6 zitten. Dit is nodig om het chloor optimaal te laten werken. De pH waarde kunt u meten met een teststrip of aflezen in de app van de Blue Connect.

Is de TA waarde belangrijk?

Jazeker. De TA waarde is het fundament van het water. als deze niet in orde is kunnen de pH en het chloor hun werk niet goed doen. De TA waarde kunt u meten met een teststrip en dient in orde te zijn alvorens u naar de pH en het chloor gaat kijken.

Wat moet ik doen als de pH waarde niet correct is?
En te hoge pH waarde kunt u bijstellen met pH waarde minus en een te lage pH waarde kunt u bijstellen met pH waarde plus. Deze eerst oplossen in een emmer water en verspreiden over de oppervlakte van het water. Na 2 uur weer opnieuw meten. U kunt bij een juiste pH waarde ook weer gebruik maken van uw zwembad.
Het zwembadwater is melkachtig wit, wat nu?
Dit komt door foutieve pH waarde.
Zie “Wat moet ik doen als de pH waarde niet correct is” wat u kunt doen.
Tevens is het verstandig het filter schoon te maken wanneer u een patroonfilter heeft. Heeft u een zandfilter dan deze schoonspoelen.
Het zwembadwater is groen geworden, wat moet ik doen?
Eerst de pH-waarde meten en indien nodig bijstellen (na een zware onweersbui 1 à 2 uur wachten).
Daarna de chloorwaarde meten en zo nodig bijstellen (eventueel met shockbehandeling).
Is het water nog steeds groen nadat u de pH-waarde heeft bijgesteld en een shockbehandeling heeft gegeven? Dan kan dit mogelijk door algen komen. U kunt kiezen om anti-alg producten aan uw zwembad toe te voegen. Doe dit echter pas nadat u de pH- en chloorwaardes hebt bijgesteld.
Hoe moet ik een chloor schokbehandeling geven?

Een schokbehandeling is het aanpakken van bacteriën en algen in uw zwembad door in één keer een grote hoeveelheid chloor aan het zwembad toe te voegen. Om een juiste behandeling te geven moet eerst de pH-waarde gecontroleerd worden en indien nodig bijstellen naar de optimale waarde. Daarna chloorgranulaat toedienen. Het chloorgranulaat altijd eerst oplossen in een emmer lauw/warm water. Nooit meer dan 300 gram granulaat per emmer oplossen. Bij grotere hoeveelheden het chloorgranulaat verdelen over meerdere emmers. Hierna (direct) verdelen over de oppervlakte van het zwembadwater. Pomp/filter gedurende 24-72 uur continu laten draaien. Ga gedurende deze tijd niet zwemmen.

Ik heb net chloor in mijn zwembad gedaan, mag ik nu wel zwemmen?
Nee, u moet minimaal 6 uur wachten voordat u veilig kunt gaan zwemmen. Wij adviseren u daarom om het chloor in de avond toe te voegen na het zwemmen.
Hoe werken test-strips ?
De teststrip 5 seconden lang onder water houden op een diepte van ongeveer 20-30 cm. Houd de strip horizontaal, schud het water er niet af. Vergelijk de waarde van de verkleuring met de waarde op het busje. Houd u altijd aan de aanbevolen waardes op het busje.
Mag ik mijn zwembad vullen met grondwater?
Nee. Door het ijzer dat in grondwater zit, zal uw zwembadwater donker kleuren. Daarnaast bevat grondwater ook veel kalk en wijkt de zuurgraad af. Hierdoor kunnen onderhoudsmiddelen minder goed hun werk doen wanneer u ze toevoegt aan het water.
Is een cover/afdekking noodzakelijk?
Een cover is een belangrijk onderdeel van uw mini pool. Een cover houdt niet alleen het vuil buiten maar houdt ook alle warmte binnen. Dus in zekere zin is een cover noodzakelijk.
Wat voor een aansluiting heb ik nodig?

Voor een standaard zwembad is een normale stroomaansluiting genoeg. Er moeten wel aparte groepen voor de pomp en voor de heater zijn. Heeft u echter een mini pool met een jetstream dan heeft u een krachtstroom aansluiting nodig.

Kan ik altijd het water uit het zwembad halen?

Nee, u moet altijd kijken naar de grondwaterspiegel. De mini pool kan alleen geheel worden leeggepompt indien de grondwaterspiegel lager is dan de bodem. wilt u een gedeelte afpompen dan dient de grondwaterspiegel altijd ruim onder de laagste waterspiegel van het zwembad te staan.