Constructie

De Blaauw mini pool is een volledig geïsoleerd zwembad dat grotendeels zelfstandig constructief is. Dit betekent dat de randen niet met duur stabilisatie zand/beton afgevuld hoeven te worden wat naast hoge extra kosten ook als nadeel heeft dat bij een eventueel probleem het beton opengebroken moet worden. Bij een Blaauw mini pool kan men relatief makkelijk bij alle onderdelen.  

De wanden van de Blaauw mini pool zijn zo ontwikkeld dat deze in zekere mate mee kunnen bewegen met de grond- en de waterdruk. Belangrijk, zeker nu het in Nederland steeds natter en droger aan het worden is en de grond daardoor in beweging blijft. Deze eigenschap samen met het feit dat onze zwembaden volledig hand gemaakt zijn, kunnen betekenen dat lichte krommingen kunnen voorkomen. Wilt u een strakke zichtlijn? Dan lost u dit op door een zwembadtegel op de rand te leggen of de rand af te dekken met composiet vlonderplanken.

Onze unieke vinylester coatings geven uw bad een hogere duurzaamheid en meer stevigheid dan een normaal polyester zwembad en ook de kans op osmose is zeer klein. Deze speciale coating zorgt er tevens voor dat het water zonder problemen verwarmd kan worden tot 38 graden.

Een Blaauw mini pool hoeft niet (volledig) ingegraven te worden. Steekt het zwembad meer dan 10 cm boven het maaiveld uit dan komen er extra borgringen bij.